optimarkt.huoptimarkt.hu
optimarkt.huoptimarkt.hu

Szemüvegkeret választás

2018.04.16.

Milyen méretű szemüvegkeretet válasszak? Általános szabály: a lehető legkisebbet! Figyeljünk oda arra, hogy a keret ne legyen magasabban, mint a szemöldökünk, ne legyen szélesebb, mint arcunk, megfelelő mélységgel rendelkezzen, de ne üljön fel arcunkra! Orrnyergünkön kényelmesen feküdjék, ha nem teljesen szimmetrikus az arcformánk, válasszunk inkább olyan keretet, amely állítható orrtámaszokkal rendelkezik.

Lehetőségeinkhez képest a legkisebb keret választása azért fontos, mert minden szemüveglencse képalkotása optikai középpontjától távolodva egyre torzabb, illetve vékonyabb, könnyebb szemüveglencse párosítását teszi lehetővé, ami szemüvegünk esztétikumát növeli. Amennyiben multifokális, vagy bifokális szemüvegünk készül, mélyebb keretre lesz szükségünk, hogy a lencsék olvasórésze kényelmesen elférjen!

Milyen színű legyen szemüvegem?

Hihetetlen színválasztékkal találkozhatunk, ha szemüvegkeretet keresünk. A legtöbben ilyenkor arra gondolnak, „persze, szívesen választanék egy tűzvörös keretet, ha lenne még lehetőségem arra, hogy legyen mellette még három másik színű is”. Merjünk játszani a színekkel! Arcunkon nem mindig az a szín a legelőnyösebb, ami öltözködésünk meghatározó színe. Lehet a jó ízlés határán belül is találni feltűnőbb, erősebb színű szemüveget, ha szeretnénk vele karakteresebbé tenni arcunkat. Mi segítünk Önnek megtalálni látása stílusát!

Válasszak-e márkás szemüvegkeretet?

Amennyiben pénztárcánk engedi, feltétlenül! Itt azonban most nem elsősorban a világhíres divatházak márkáira gondolok, persze igény és ízlés szerint ezek sem megvetendők. Az optikában viszont léteznek olyan márkák is, amelyek más termékben nem képviseltetik a nevüket (pl. Eschenbach, Humphrey’s, Sover, Silhouette). Ez utóbbiak kényelem, anatómiai tervezés, megbízhatóság, szín- és formavilág terén teljes mértékben felveszik a versenyt a közismert brand-nevek szemüvegkereteivel, bátran válasszunk közülük!

Amennyiben megtisztel bizalmával, mi segítünk megtalálni a megfelelő szemüvegkeretet!

Előző

Mennyibe kerül egy szemüveg?

Következő

Kontaktlencsék használatának gyakori technikai kérdései