optimarkt.huoptimarkt.hu
optimarkt.huoptimarkt.hu

Mennyibe kerül egy szemüveg?

2018.03.29.

Szinte minden érdeklődő, aki nem viselt még szemüveget, felteszi ezt az egyszerűnek tűnő kérdést, majd meglepődik, miért nem tudunk legalább ilyen egyszerűen válaszolni rá…

Meggyőződésünk, hogy egy jól elkészített, a vevő életviteléhez, életkörülményeihez, munkakörülményeihez tökéletesen igazodó szemüveget hosszú ideig viselhetünk, sokszorosan megszolgálja az árát.

A szemüveg akkor válik „drágává” ha nem kellő körültekintéssel készül el, nem veszi figyelembe a vevő igényeit, elvárásait, és ez csak azután derül ki, hogy kifizetjük az árát, és a mindennapi életben nem tudjuk úgy, és arra használni, amire, és ahogyan azt szerettük volna.

A szemüveg egyedileg elkészített, egyénre szabott látásjavító eszköz.

 

Ahogyan nem érezzük jól magunkat kollégánk autójában, mert esetleg nincs benne klíma, úgy szemüvegünkről is saját magunk kell döntsünk, végig kell gondoljuk, pontosan milyet is szeretnénk.

Döntenünk kell arról, hogy állandóan, vagy csak bizonyos élethelyzetekben szeretnénk használni szemüvegünket, csak zárt térben, irodában viselnénk, vagy az utcán is, ahol zavar a napfény. Meggondolandó, szeretnénk-e többet költeni a szemüveg esztétikai megjelenésére, szükségünk van-e a szemüveglencse vékonyítására, UV védelmére, tükröződéscsökkentésére, felületének ellenállóbbá tételére. Szemüveglencséink kiválasztása szempontjából az sem mindegy, milyen technológiájú keretet választunk, más, erősebb alapanyagú lencsére van ugyanis szükség a keret nélküli változatok esetén, mint a körben keretes típusoknál.

Ahogyan tehát az autókereskedők sem tudnának választ adni arra, „Mibe kerül egy autó?”, az optikai szaküzleteknek is fel kell mérniük vásárlóik igényeit ártájékoztatás előtt. Szemüvegünket általában hosszabb időre, legalább 2-3 évre vesszük, nem árt tehát alaposan tájékozódni, pontosan mire is van szükségünk.

Az információk több, mint 80%-át a látásunkon keresztül kapjuk, úgyhogy nagyon nem mindegy vajon jól látunk-e?

Előző

A multifokális lencse használata

Következő

Szemüvegkeret választás