optimarkt.huoptimarkt.hu
optimarkt.huoptimarkt.hu

Milyen szemüveglencse segíthet a számítógép előtti munkában 40 év alatt?

2018.09.14.

Mint ahogyan arról már többször is volt szó, első és legfontosabb, hogy a számítógép előtti munkára készített szemüveglencse a viselője számára szükséges korrekcióval készüljön el, tehát vegyünk részt egy látásvizsgálaton.

A vizsgálat eredményétől függetlenül érdemes elgondolkoznunk számítógép előtti szemüveg vásárlásán, mert sokszor a tökéletes látásúaknak is segítséget nyújthat egy jól kiválasztott szemüveglencse.

Milyen szemüveglencsét ajánlok Önnek monitor elé?

A képernyő előtti munkánál különösen fontos a kiváló kontraszt, a zavaró oldalsó becsillogások kiküszöbölése és a tökéletes látásélesség. A szemüveglencsék tükröződésmentesítése ezt a célt szolgálja.

Az antireflex rétegek tehát segítik az erőltetésmentes munkát, korrekció nélküli szemüveg esetén is.

Mikor érdemes szűrőréteggel ellátott szemüveget vásárolni monitor előtti munkához?

Sok üzletben ajánlanak kontrasztfokozó szűrővel (halvány színezés) bevont szemüveglencséket, melyek kellemesen nyugtatják a szemet, csökkentik a szemkáprázást, és javítják a kontrasztot. Ez a szűrőréteg is használható akár dioptria nélküli szemüveg esetében is, vigyázni kell azonban, mert ha olyan munkakörben dolgozunk, ahol fontos a látott kép színhelyessége, meglepetések érhetnek a színezett szemüveg viselete közben.

Van-e egyéb speciálisan monitor előtti munkához kifejlesztett szemüveglencse?

Közeli munka esetén szemünk belső izma, mely szemlencsénk fókuszálásáért felel, erőt kell kifejtsen, nincs nyugalmi állapotban. Kapható az üzletekben egy új fejlesztésű, kifejezetten a 20 és 45 év közötti korosztály számára kifejlesztett termék (Hoya Nulux Active), mely lefelé enyhén növekvő dioptriával (+0,6 D) rendelkezik, így optimalizálja a közeli látáskorrekciót, és a szemfáradtság tüneteinek csökkentése által növeli a látáskomfortot.

A számítógépes munkahely berendezésének és az ott használt szemüveg típusának és korrekciójának összangban kell lennie a tökéletes eredmény érdekében!

Előző

Mitől „fárad” a szemünk a monitor előtt?

Következő

Milyen szemüveglencse segíthet a számítógép előtti munkában 40 év felett?