optimarkt.huoptimarkt.hu
optimarkt.huoptimarkt.hu

Fényre sötétedő szemüveglencsék

2018.02.24.

Hunyorgásmentes látás féláron!

Az egyre jobb és ellenállóbb felületkezelések miatt elterjedt műanyag lencsék fejlődésével párhuzamosan nagy igény mutatkozott a fényre sötétedő (fotokromatikus) lencsék iránt is.

Napjainkban a Hoya, mint a világ egyik vezető szemüveglencse gyártó cége, kifejlesztette SENSITY fényre sötétedő lencséit, melyek egy olyan speciális fényre sötétedő réteggel rendelkeznek, amelynek segítségével az UV fény mennyiségének növekedésével a lencsék besötétednek, csökkenésével pedig kivilágosodnak (fényáteresztő képesség változás).

A sensity lencsék másodpercek alatt besötétednek 3-as kategóriájú napszemüveglencsévé, (közben 100 %-os védelmet biztosítanak) , ugyanakkor beltéren gyorsan kivilágosodnak, tökéletes átlátszóságot biztosítva.

Tulajdonképpen a Sensity fényre sötétedő lencsék a 0,1,2,3 -as kategóriájú napszemüveg lencse tulajdonságait ötvözik, attól függően, hogy milyen mértékű az UV sugárzás.

0-ás kat.: Tiszta vagy enyhén színezett lencse, célja az esztétikum és kényelem, UV védelem.

1-es kat.: Enyhén színezett lencse, részben felhős időben ajánlott.

2-es kat.: Közepesen színezett lencse, átlagos napsütésben ajánlott.

3-as kat.: Sötét lencse, erős napsütésben ajánlott. M

Milyen színe van a Sensity szemüveglencséknek világos állapotban?

A ma kapható Sensity fényre sötétedő lencséknek már minimális az alapszínük (5-7 %), tehát világos állapotban szinte teljesen ugyanúgy néznek ki, mint a hagyományos, színtelen lencsék.

Mitől és milyen gyorsan sötétedik be a Sensity fényre sötétedő szemüveglencse?

A természetes napfény UV sugárzására rögtön megindul a besötétedés és pár másodperc elteltével már élvezhetjük is a sötét szemüveg adta előnyöket a napsütésben, nem kell hunyorognunk többé. A teljes besötétedését kb. 1-2 perc alatt éri el a lencse, ez a barna színű lencsék esetében 85%-os, szürke színű lencsék esetében 88%-os fényszűrő képességet jelent (23°C-on mérve).

Milyen gyorsan világosodik ki a Sensity lencse, ha a szabadból megyünk be zárt térbe?

A Sensity lencsék egyik erőssége a kivilágosodás sebessége. Az UV sugárzás megszűntével, a lencse azonnal világosodni kezd, és rövid idő alatt annyira kivilágosodik, hogy beltérben már nem zavar

Milyen színekre sötétednek a Sensity fényre sötétedő lencsék?

Szürkére és barnára sötétedő kivitelben kaphatóak a Sensity lencsék.

Csak egyfókuszú lencséket gyártanak Sensity kivitelben?

A Sensity lencséket gyártják egyfókuszú, bifokális, multifokális (progresszív) kivitelben, normál és magas törésmutatójú (vékonyított) és törhetetlen polikarbonát alapanyagból is.

Mennyire függ a lencsék sötétedése a hőmérséklettől?

A Sensity lencsék működésére már sokkal kevésbé van hatással a magas hőmérséklet, mint a korábbi generációknál. A mérések szerint ez azt jelenti, hogy 35°C-on még mindig 65-70%-os a fényszűrő képessége, amely megfelel a 3-as napszemüveg kategóriának.

Milyen a Sensity fényre sötétedő lencsék UV szűrése?

Az UV sugárzás számos komoly szembetegség előidézője lehet, mint pl. a szürkehályog, macula degeneráció, szemkörüli bőrelváltozás, tumor, azonban a Sensity lencsék 100%-os védelmet nyújtanak a káros napsugarak ellen, a nap minden percében az UVA és UVB tartományban egyaránt.

Melyek a Sensity fényre sötétedő szemüveglencse további előnyei a szemüvegviselők számára?

A túl sok, vagy túl kevés fény csökkenti a kontrasztot. A Sensity lencsék teljesen éles, és tiszta látást nyújtanak viselőiknek azáltal, hogy optimális fényáteresztést biztosítanak, bármilyen fényviszonyok között. A többrétegű felületkezeléseknek köszönhetően felületüket kiemelkedően nagy karcállóság, tükröződéscsökkentés, portaszító és vízlepergető tulajdonság jellemzi, amely megkönnyíti a tisztíthatóságukat is.

Felkeltettük érdeklődését a Sensity fényre sötétedő szemüveglencsék iránt?

Várjuk szeretettel üzletünkben, ahol szívesen megmutatjuk Önnek egy bemutató eszköz segítségével, milyen pillanatok alatt besötétednek a Sensity fényre sötétedő lencsék!

Előző

A szemüveglencsék bevonatai

Következő

A szemüveglencsék törésmutatója