optimarkt.huoptimarkt.hu
optimarkt.huoptimarkt.hu

Luxe Blog

Egyedülálló géppark a látásvizsgálatban

Egyedülálló megújult gépparkunkban szerepel a Nidek Tonoref III, amely 4 eszközt (automata refraktométer, keratométer, non-contact tonométer és non-contact pachyméter) egyesít, valamint klinikai szintű réslámpa, szem OCT, szemészeti ultrahang és látótér vizsgálat is elérhető. A PLUSOPTIX A16 Binokuláris Videorefraktométer pedig speciálisan csecsemők és kisgyermekek fénytörésének vizsgálatára szolgál.

2021.08.10.

Általános kérdések

Romlik-e a szemünk a szemüvegtől? Hogyan vigyázzunk az elkészült szemüvegünkre? Szemüveg vagy kontaktlencse a jobb megoldás problémánkra? Okozhat-e a szembetegség látásromlást? Ezekre a szemüveg és a kontaktlencse használatával kapcsolatos kérdésekre ad válaszokat cikkünk.

2018.09.14.

Milyen szemüveglencse segíthet a számítógép előtti munkában 40 év felett?

40 éves kor felett szemünk fokozatosan elveszíti alkalmazkodó képességét, melyet olvasószemüveggel tudunk pótolni. Mi történik az irodában, ahol egy időben szükséges jól látnunk a monitort, mely szerencsés esetben 60-70 cm-re van tőlünk, illetve közvetlen közelünkben a billentyűzetet, vagy az asztalon heverő papírlapot?Egy egyszerű, egyfókuszú olvasószemüveg azonban csak az olvasótávolságra (30-40 cm) ad éles képet.

2018.09.14.

Milyen szemüveglencse segíthet a számítógép előtti munkában 40 év alatt?

Mint ahogyan arról már többször is volt szó, első és legfontosabb, hogy a számítógép előtti munkára készített szemüveglencse a viselője számára szükséges korrekcióval készüljön el, tehát vegyünk részt egy látásvizsgálaton. A vizsgálat eredményétől függetlenül érdemes elgondolkoznunk számítógép előtti szemüveg vásárlásán, mert sokszor a tökéletes látásúaknak is segítséget nyújthat egy jól kiválasztott szemüveglencse.

2018.09.14.

Mitől „fárad” a szemünk a monitor előtt?

Bizonyára sokakat érdekel, mi történik valójában szemünkkel monitor előtti munkavégzés során, miért érezzük estére „fáradtnak" látásunkat, miért vörösödik, szárad ki szemünk, esetleg miért fáj a fejünk. Többen erre a kérdésre azt felelnék, hogy a monitor káros sugárzása okozza ezeket a panaszokat. Káros sugárzástól manapság már a „Low Radiation" technika bevezetése óta a legtöbb monitor esetén nem kell tartanunk. (Az LCD monitorok pedig egyáltalán nem sugároznak...) Miért van szükség szemüvegre computer előtti munka esetében?

2018.09.14.