Opti Markt - Prémium optika

Fényre sötétedő szemüveglencsék

Fényre sötétedő szemüveglencsék

Hunyorgásmentes látás féláron!

A szemüveglencsék bevonatai

Miért fontos védeni a szemüveglencsék felületét?

Ma már a szemüvegek nagy része műanyag lencsével készül, hiszen ez a komfortos viselet alapja. A műanyag szemüveglencsék gyári felületkeményítése jó minőségű és rendeltetésszerű használat mellett megfelelő védelmet ad a mindennapi életben. Ez azt jelenti, hogy a törlési karcoknak hosszú ideig ellen tud állni, de természetesen a durva mechanikai hatásoktól nem tudja megvédeni a lencsék felületét. (Gondoljunk csak bele, hogy még az üveget is össze lehet karcolni!)

Szemüveg megoldások 40 év felett

40-45 éves kortól a szem lassan elveszti természetes alkalmazkodóképességét, ezért az apróbb betűk összemosódnak, az újságot vagy könyvet egyre távolabbra kell tartanunk a szemünktől, hogy el tudjuk olvasni. Ez egy teljesen természetes folyamat, amely előbb-utóbb minden embernél bekövetkezik. Ezt az állapotot nevezzük presbiópiának, „időskori távollátásnak" vagy „öregszeműségnek".

A multifokális lencse használata

Mivel a multifokális lencsék több szemüveget helyettesítenek, a megfelelő komfort eléréséhez egy kis időre van szükség. Még az egyfókuszú szemüvegeknél is előfordul, hogy első időben szokatlan az új szemüvegünk! Ugyanígy van a bifokális és multifokális szemüvegeknél is, tehát NEM, nem megszoknunk kell, csak meg kell tanulnunk használni, és egy kis időt kell adni az agyunknak, amíg szinte észrevehetetlenné válik a használata a mindennapokban. Csak türelem, előbb utóbb mindenkinek szokott sikerülni!

A multifokális lencse

A multifokális lencse úgy néz ki, mint egy hagyományos, egyfókuszú lencse, mégis tökéletesen láthatunk vele a közeli távolságoktól az egészen távoliakig a folyamatosan változó törőerő miatt, újra úgy, mint fiatalabb korunkban! Nem kell cserélgetnünk a szemüvegeket, és gyorsan hozzászokunk a látáskomforthoz. Így olyan optikai és divat szempontból is kiváló szemüveget viselhetünk, amelyet speciálisan a presbyop szemüvegviselők számára fejlesztettek.

A szemüveglencsék törésmutatója

Minél magasabb egy szemüveglencse törésmutatója, annál vékonyabb lencsét lehet belőle készíteni. A nagyobb fénytörés miatt ugyanis kisebb anyagmennyiségre van szükség ugyanolyan dioptriájú hatás eléréséhez.

Mennyibe kerül egy szemüveg?

Szinte minden érdeklődő, aki nem viselt még szemüveget, felteszi ezt az egyszerűnek tűnő kérdést, majd meglepődik, miért nem tudunk legalább ilyen egyszerűen válaszolni rá...

Kövessen a Facebook-on!