Opti Markt - Prémium optika

Ideális számítógépes munkahely multifokális (progresszív) szemüveglencsét viselők számára

Számos számítógépet használó 40. életévét betöltött ember visel multifokális szemüveglencsét, mellyel ebben a korban távolra (5 méteren túl), olvasni (30-40 cm-re), és a köztes távolságokra (pl. monitor) is jól lehet látni. Az ehhez szükséges dioptria-átmenet a szemüveglencse alsó felében, egy csatornában kerül kialakításra.

Ideális munkahely látásunk szemszögéből

Már irodánk berendezésénél törekedni kell arra, hogy a lehető legjobb megoldást találjuk meg a hosszú távú erőltetés-mentes munkahely kialakításához.

Mitől "fárad" szemünk a monitor előtt?

Bizonyára sokakat érdekel, mi történik valójában szemünkkel monitor előtti munkavégzés során, miért érezzük estére „fáradtnak" látásunkat, miért vörösödik, szárad ki szemünk, esetleg miért fáj a fejünk. Többen erre a kérdésre azt felelnék, hogy a monitor káros sugárzása okozza ezeket a panaszokat. Káros sugárzástól manapság már a „Low Radiation" technika bevezetése óta a legtöbb monitor esetén nem kell tartanunk. (Az LCD monitorok pedig egyáltalán nem sugároznak...) Miért van szükség szemüvegre computer előtti munka esetében?

Milyen szemüveglencse segíthet a számítógép előtti munkában 40 év alatt

Mint ahogyan arról már többször is volt szó, első és legfontosabb, hogy a számítógép előtti munkára készített szemüveglencse a viselője számára szükséges korrekcióval készüljön el, tehát vegyünk részt egy látásvizsgálaton.

A vizsgálat eredményétől függetlenül érdemes elgondolkoznunk számítógép előtti szemüveg vásárlásán, mert sokszor a tökéletes látásúaknak is segítséget nyújthat egy jól kiválasztott szemüveglencse.

Milyen szemüveglencse segíthet a számítógép előtti munkában 40 év felett?

40 éves kor felett szemünk fokozatosan elveszíti alkalmazkodó képességét, melyet olvasószemüveggel tudunk pótolni. Mi történik az irodában, ahol egy időben szükséges jól látnunk a monitort, mely szerencsés esetben 60-70 cm-re van tőlünk, illetve közvetlen közelünkben a billentyűzetet, vagy az asztalon heverő papírlapot?Egy egyszerű, egyfókuszú olvasószemüveg azonban csak az olvasótávolságra (30-40 cm) ad éles képet.

Kövessen a Facebook-on!