optimarkt.huoptimarkt.hu
optimarkt.huoptimarkt.hu
INFORMÁCIÓK

Opti Markt híreink

Ha szeretne többet megtudni a szemüvegekről és kontaktlencsékről, érdeklik a legújabb szemüveg-és napszemüveg trendek vagy éppen a legmodernebb szemvizsgálati eszközök, akkor böngésszen szakmai cikkeink között!

Tájékozódjon a legfrissebb optikai trendekről, és fedezze fel a szemünk egészségének megőrzéséhez szükséges legjobb gyakorlatokat és tippeket. Ha fontos Önnek szeme egészsége és az éles látás, és szeretne mindent megtudni az Opti Markt optikák világáról, akkor ne hagyja ki folyamatosan frissülő blogunkat!

Egyedülálló géppark a látásvizsgálatban

Egyedülálló megújult gépparkunkban szerepel a Nidek Tonoref III, amely 4 eszközt (automata refraktométer, keratométer, non-contact tonométer és non-contact pachyméter) egyesít, valamint klinikai szintű réslámpa, szem OCT, szemészeti ultrahang és látótér vizsgálat is elérhető. A PLUSOPTIX A16 Binokuláris Videorefraktométer pedig speciálisan csecsemők és kisgyermekek fénytörésének vizsgálatára szolgál.

2021.08.10.

Általános kérdések

Romlik-e a szemünk a szemüvegtől? Hogyan vigyázzunk az elkészült szemüvegünkre? Szemüveg vagy kontaktlencse a jobb megoldás problémánkra? Okozhat-e a szembetegség látásromlást? Ezekre a szemüveg és a kontaktlencse használatával kapcsolatos kérdésekre ad válaszokat cikkünk.

2018.09.14.

Milyen szemüveglencse segíthet a számítógép előtti munkában 40 év felett?

40 éves kor felett szemünk fokozatosan elveszíti alkalmazkodó képességét, melyet olvasószemüveggel tudunk pótolni. Mi történik az irodában, ahol egy időben szükséges jól látnunk a monitort, mely szerencsés esetben 60-70 cm-re van tőlünk, illetve közvetlen közelünkben a billentyűzetet, vagy az asztalon heverő papírlapot?Egy egyszerű, egyfókuszú olvasószemüveg azonban csak az olvasótávolságra (30-40 cm) ad éles képet.

2018.09.14.

Milyen szemüveglencse segíthet a számítógép előtti munkában 40 év alatt?

Mint ahogyan arról már többször is volt szó, első és legfontosabb, hogy a számítógép előtti munkára készített szemüveglencse a viselője számára szükséges korrekcióval készüljön el, tehát vegyünk részt egy látásvizsgálaton. A vizsgálat eredményétől függetlenül érdemes elgondolkoznunk számítógép előtti szemüveg vásárlásán, mert sokszor a tökéletes látásúaknak is segítséget nyújthat egy jól kiválasztott szemüveglencse.

2018.09.14.

Mitől „fárad” a szemünk a monitor előtt?

Bizonyára sokakat érdekel, mi történik valójában szemünkkel monitor előtti munkavégzés során, miért érezzük estére „fáradtnak" látásunkat, miért vörösödik, szárad ki szemünk, esetleg miért fáj a fejünk. Többen erre a kérdésre azt felelnék, hogy a monitor káros sugárzása okozza ezeket a panaszokat. Káros sugárzástól manapság már a „Low Radiation" technika bevezetése óta a legtöbb monitor esetén nem kell tartanunk. (Az LCD monitorok pedig egyáltalán nem sugároznak...) Miért van szükség szemüvegre computer előtti munka esetében?

2018.09.14.

Ideális munkahely látásunk szemszögéből

Már irodánk berendezésénél törekedni kell arra, hogy a lehető legjobb megoldást találjuk meg a hosszú távú erőltetés-mentes munkahely kialakításához. Két fontos tényezőt kell ilyenkor figyelembe venni: a környezet megvilágítását és a monitor elhelyezését. Cikkünkben ezekről olvashat bővebben.

2018.08.14.